Jedna lijepa sportska priča u Zenici počela je 2013. godine kad je iskustvo iz Njemačke na naše prostore prenijela Harisa Delić. Tad osnovana teniska liga godinama je podizana na viši nivo organizacije.
– Možemo s ponosom reći da je ovo do sad najbolje realizovana liga unutar našeg kluba Euronec koji postoji od 2004. godine. Imali smo 21 učesnika u 5 kategorija a najbolji su nagrađeni peharima,dok su ostali dobili medalje i diplome. Cijelo vrijeme takmičenja vladala je sjajna atmosfera –kažu iz ovog sportskog kolektiva i dodaju da je u revijalnom meču između Jasmina Hadžića i Armina Fejzića u seniorskoj kategoriji glavnu nagradu primio njihov najhrabriji član kluba Vedad Hadžić – Vedator na kojeg su izuzetno ponosni.
Pobjednici takmičenja po kategorijama su: Armin Fejzić (seniori), Tarik Kavazović (juniori do 18.god.), Ena Beća (juniorke do 18.god), Teo Erceg (juniori do 10.god), Amina Alić (juniorke do 10.god.) i Andrea Matić (djevojčice do 8.godina).
U sljedećoj takmičarskoj sezoni na državnim takmičenjima očekuju dobre nastupe svojih takmičara. Prijatelji lige koji su podržali njenu realizaciju su ZE-DO kanton, Grad Zenica i JP za održavanje sportskih objekata.