Dodjelu priznanja za najuspješnije sportiste, sportske radnike i kolektive za 2020. godinu, Općina Kakanj i Sportski savez Općine Kakanj su organizirali u skladu s mjerama propisanim za sprječavanja širenja korona virusa. Manifestaciji je prisustvovao vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić. Prije dodjele priznaja o sportu i sportistima govorio je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević, a tokom dodjele priznanja govorio je i predsjednik žirija Izudin Neimarlija.
Najbolja seniorka je Merjema Fejzić (Taekwondo klub Nur), a najbolji senior je Belmin Kobilica (Fudbalski klub Rudar). Za najbolju juniorku proglašena je Rijalda Buza (Fight Akademy Rudar) dok je titulu “Najbolji junior” dobio Adin Fazlić. Najbolji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom je Samir Mehinović. Najbolji sportski radnik je Mirnes Buza, a najbolji trener je Mensur Bajtarević. Posebno – specijalno priznanje za 25 godina postojanja i rada dodjeljeno je SD RVI Kakanj 92. Specijalna nagrada za životno djelo pripala je Ibrahimu Demiru. Specijalno priznanje za doprinos i razvoj rukometa dodjeljeno je Amiru Hadroviću. Zikret Hasanica dobitnik je specijalnog priznanje za postignute rezultate u džudo sportu. Najuspješnija sportska organizacija je Kuglaški klub Rudar Kakanj. Sportski događaj godine je, Ulična trka „Kakanj za 5“. Priznanje “sportska nada” dobilo je 14 mladih sportista: Harun Velispahić, Ahmed Čatić, Merima Škulj, Emin Delibašić, Denis Terić, Alma Hrustić, Una Bračkan, Anes Čizmić, Amar Grahić, Samir Bašić, Anis Jašarspahić, Muamer Ramić, Faris Hrustanović i Hana Velić.
Pokrovitelj ovogodišnjeg Izbora je načelnik Općine Mirnes Bajtarević u saradnji sa Sportskim savezom Općine Kakanj dok su sponzorsku podršku omogućili: Tvornica cementa Kakanj, Vlada ZE-DO kantona, AB Petrol i Kambur creative. Medijski pokrovitelji su bili NTVIC Kakanj i portal Kakanjinfo. U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupio je Gradski dječiji hor.