Najbolji seniori i seniorke

Dodjela priznanja i svečana promocija najboljih sportašica i sportaša, sportskih kolektiva, sportskih trenera, radnika i onih koji su sportu Zeničko-dobojskog kantona dali zapažen doprinos održana je 7. marta, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Organizator ovogodišnje, 67. po redu, manifestacije „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2023“ je bila NIPD „Naša riječ“, a generalni pokrovitelji Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, anauku, kulturu i sport.

Našim gošćama i gostu uručene su zahvalnice
Firma Danial S iz Tešnja je dugogodišnji prijatelj i sponzor Manifestacije, a ove kao i ranijih godina obezbjedila je novčane nagrade za najbolje u sportu za lica s invaliditetom

Predsjednik Žirija, koji je vršio odabir najboljih sportista, sportskih klubova, sportskih radnika,… bio je prof.dr. Šemso Ormanović. U svom obraćanju prisutnima govorio je o radu Žirija, ističući da je zaprimljeno više od 200 prijava, te da su sve odluke donesene jednoglasno. Odluke Žirija verifikovao je i Organizacioni odbor.
Firma Danial S iz Tešnja je dugogodišnji prijatelj i sponzor Manifestacije, a ove kao i ranijih godina obezbjedila je novčane nagrade za najbolje u sportu za lica s invaliditetom. Harun Meškić, izvršni direktor firme Danial S, uručio je novčane nagrade najuspješnijoj sportašici i sportašu, u sportu za osobe s invaliditetom, Zumri Gušo i Edibu Šahmanu.
Organizaciju Manifestacije „Sportista ZE-DO kantona 2023“ su, između ostalih, pomogli i Frizerski salon “Fancy” Zenica, koji je bio zadužen za šminku i frizuru voditeljice i Cvjećara „Orhideja”, koja je obezbijedila bukete za sve dobitnice priznanja. Cvjećara „Orhideja“ je, iako su pred Dan žena imali jako puno posla, podržala Manifestaciju.
Kao i proteklih godina, dio Manifestacije bila je i priprema specijalnog izdanja, časopisa ZE-DO sport, kojeg je pripremila redakcija „Naše riječi“, a u kojem su predstavljeni svi dobitnici priznanja i nagrada promovisani na završnoj Manifestaciji.
Organizacioni odbor i direktor Manifestacije Sajto Ćehović, odlučili su da ove godine specijalne gošće budu sestre Sipović: Nejra, Ajla i Emina, koje su osvojile tri medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje je održano u gruzijskom Tbilisiju, od 9. do 11.2.2024. godine. Tokom Manifestacije, sestre Sipović su govorile o održanom takmičenju i osvojenim medaljama, ali i o svojoj porodici, vrijednom treniranju i učenju. Gost je bio i njihov otac i trener Zijad Sipović. Našim gošćama i gostu uručene su zahvalnice.

A.E. Sigurnost d.o.o. Zenica – dugogodišnji prijatelj Manifestacije

Kao i prethodnih godina, na ulazu u Bosansko narodno pozorište Zenica bili su iskusni zaštitari firme A.E. Sigurnost d.o.o. Zenica koji su bili zaduženi za održavanje sigurnosti i propisanog reda i mira za vrijeme trajanja Manifestacije. Svečane uniforme u kojima su dočekali goste Manifestacije dodatno, svečarski, ukrase.
Dio Manifestacije bio je i Omladinski hor Zenica, pod dirigenstkom palicom profesora maestra Milenka Karovića, a prisutni su mogli uživati u njihove tri izvedbe. Po završetku Manifestacije uz ukusne zalogaje, koje su pripremili za ovu noć majstori kulinarstva iz Hotela „Dubrovnik“, druženje se nastavilo u foajeu BNP-a.


Generalni pokrovitelj Manifestacije bila je Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Sponzori Manifestacije „Sportista ZE-DO kantona 2023“ bili su i: Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj, ArcelorMittal Zenica, IGM d.o.o. Visoko, RM – LH d.o.o. Zenica, te: Općina Kakanj, Općina Vareš, Općina Žepče, Općina Maglaj, Općina Doboj –Jug, Danial S d.o.o. Tešanj, Arel d.o.o. Zenica, Almy d.o.o. Zenica, Strong Auto d.o.o. Zenica, Alba d.o.o. Zenica, Cemedic d.o.o. Zenica, A.E. Sigurnost d.o.o. Zenica.