Derbi utakmica jesenjeg dijela prvenstva između Čelika i Koline odigrana je na stadionu Bilino polje pred nešto više od 2.000 gledalaca. „Crno-crveni“ su od samog početka susreta stvarali pritisak pred golom gostiju a već u 4. minuti dolaze do prednosti. Loptu je sjajno ubacio Selim Žuna a za 1:0 pogodio je Mirsad Šijerkić. Domaći nogometaši su nastavili s prilikama, svoje udarce su isprobali Ali Međuseljac, Edin Durmiš i Šijerkić ali je Emir Osmanspahić bio siguran na golu ekipe iz Ustikoline. U samom finišu prvog poluvremena, nesigurni Ermin Hadžović (Sarajevo) nakon jednog kontakta u šesnaestercu Čelika dosuđuje penal za goste. Armin Polovina je šutirao visoko iznad gola Adija Durme. Ipak, gosti do izjednačenja dolaze u 64. minuti, nakon kornera lopta se odbija do Rijada Pljevljaka koji s 18 metara sjajno pogađa za 1:1. „Crno-crveni“ nastavljaju s opsadom gola gostiju, Osmanspahić je branio brojne udarce ali je u 75. minuti morao ponovno vaditi loptu iz svoje mreže. S desne strane je ubacio Eldar Sivac, Šijerkić je loptu produžio do Međuseljca koji pogađa za 2:1. Samo tri minuta kasnije Mahir Mehić odlično pronalazi Šijerkića koji prizemnim udarcem pogađa za 3:1. Igrao se 80. minut kad je Međuseljac nakon asistencije Durmiša pogodio za 4:1. U samom finišu utakmice, gosti koriste nesmotrenost odbrane Čelika te Armin Polovina pogađa za konačnih 4:2. Nakon ove pobjede, Čelik je zasjeo na prvo mjesto prvenstvene tabele a narednog vikenda će ponovno na Bilinom polju dočekati ekipu Azota iz Vitkovića.
Prošle sedmice je Općinski sud u Zenici odbacio tužbeni zahtjev NK Čelik u predmetu protiv Grada Zenice zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji potpisanog 12.11.2020.
– Nepravomoćna presuda koju potpisuje sudinica Marina Šapina se zasniva na tome da je odredba sporazuma po kojoj je Grad Zenica dužan izvršavati prijenos finansijskih sredstava ništavna, tj. nema pravno dejstvo jer nije u skladu sa Zakonom o budžetima FBiH po kojem se svi prihodi i rashodi u budžetu iskazuju po bruto načelu, dok iznos od zakupa poslovnih prostora u stadionu Bilino polje nije predviđen Budžetom Grada Zenica. Obrazloženjem u kojem je gotovo potpuno izignorisan nalaz sudskog vještaka se navodi da Sud smatra ovu odredbu ništavnom, međutim to ne potvrđuje ništavnost samog Sporazuma. Najavljujemo nastavak pravne bitke kroz podnošenje žalbe Kantonalnom sudu o čemu ćemo blagovremeno izvijestiti javnost -kazali su, između ostalog, iz Čelika.