FUAD KASUMOVIĆ, GRADONAČELNIK GRADA ZENICA


„Godišnjica koju obilježava list “Naša riječ” je značajna i impozantna. Tokom 68 godina postojanja i predanog rada na polju informisanja javnosti, vršeći tako svoju važnu ulogu u našem društvu, zasigurno je list postao sinonimom za pisanu riječ u Zenici. Pored informisanja, prevažne su brojne priče koje bilježe različite epohe našeg grada i njegovih građana postajući tako vrijedan izvor historijskih zabilješki, izvora i dragocjene arhivske građe.
Neizreciva je važnost medija po kojima društvo procjenjuje nivo civilizacijskih dostignuća u transparentnom i slobodnom informisanju javnosti. Kada govorimo o civilizaciji slobode treba pomenuti i odgovornost koje trebaju biti svjesni mediji, posebno plediram na kreiranje općeg stanja društvenih normi jer mediji imaju veliku sposobnost za normiranjem uzora i obrazaca u društvenoj zajednici. Stoga, svaki dio našega društva uz neizostavno medije, treba da uloži napor kako bismo zajedno stvarali društvo ugodnijeg života.
Kroz sve protekle godine te one kojima mi svjedočimo, ali nadamo se i godinama kojima će svjedočiti generacije u budućnosti, “Naša riječ” je bio list u punom smislu svoga naziva, riječ naša. Kolektivu želim prije svega da budu samostalni, nepristrasni i slobodni u službi javnosti.
Vjerujem kako će se korektna i profesionalna saradnja koju je Gradska uprava Zenica imala sa “Našom riječi” tokom mog mandata gradonačelnika nastaviti i u budućem periodu, a sve kako bi bili otvoreniji i transparentiji prema građanima, vašim čitateljima. Na kraju, neka vam je sretna veoma važna godišnjica uz najsikrenije želje da i ubuduće nastavite biti omiljeno štivo naših sugrađana kada govorimo o printanim medijima“, poručio je, povodom uspješnih 68 godina postojanja i rada našeg kolektiva, Fuad Kasumović, gradonačelnik Grada Zenica.