“Povodom obilježavanja 65. godišnjice postojanja i rada Nezavisnih novina – Naša riječ uredništvu, novinarima i svim zaposlenim u ime Grada Zenica i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke.
Zahvaljujući vašem praćenju i izvještavanju o ključnim temama iz društvenog i političkog života regije Centralna Bosna čitatelji i ljubitelji “Naše riječi” bili su u prilici steći pravu sliku o svim najvažnijim pitanjima.
Grad Zenica kao sjedište Zeničko-dobojskog kantona svakako da je zauzimao posebno mjesto i kada se radi o vijestima objavljenim u “Našoj riječi”.
Dobra saradnja za koju sam siguran da će se nastaviti i u budućnosti obilježila je odnos Gradske uprave i “Naše riječi” u proteklim godinama.
Prošla godina bila je jedna od najizazovnijih u poslovnom smislu za mnoge organizacije, institucije, sisteme i sl.
“Naša riječ” uspješno je odgovorila svim izazovima pa i onom nazvanom “pandemija korona virusa”.
Svjedoci smo da je novinarstvo posebno printano jedna od grana teško pogođenih posljedicama uzrokovanim globalnom pandemijom.
Zato je vaš uspjeh puno veći i značajniji, jer ste i u ovakvim okolnostima održali kontinuitet objektivnog, istinitog i nepristrasnog izvještavanja.
Vjerujem da će ovi elementi i dalje biti dominantni u vašem radu.
Uz želje za dobro zdravlje, želim vam uspješnu, bolju i lakšu poslovnu godinu,” stoji u čestitci koju je uputio gradonačelnik Fuad Kasumović.