Navijačima Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica u najupečatljivijem sjećanju na 2023. godinu će definitivno ostati pobjeda u uzvratnoj utakmici doigravanja za ulazak u Prvu ligu FBiH protiv ekipe FK Klis u prelijepom ambijentu na stadionu Bilino polje. Kako ističu iz rukovodstva Čelika, ta pobjeda nije bila samo važna zbog plasmana u viši rang takmičenja nego i zbog još jedne potvrde da je klub na ispravnom putu ka konačnoj stabilizaciji što je svima u klubu i oko kluba dalo dodatnu energiju za predstojeće izazove na svim poljima.
– Pored plasmana u Prvu ligu FBiH najvećim uspjehom smatramo uspješno okončanje spora protiv Grada Zenice putem vansudske nagodbe gdje je NK Čelik naplatio sredstva neophodna za deblokadu računa. Na taj način je okončan i sukob s Gradskom upravom koji je trajao preko dvije godine što je vrlo važno za sadašnjost i budućnost kluba jer je Grad Zenica neizostavan partner u oporavku NK Čelik i njegovom budućem funkcioniranju -kažu iz Čelika a potom su se dotakli planova za narednu, 2024. godinu.
– U 2024. godini su osnovni ciljevi konačno završiti proces deblokade računa, osigurati dobijanje na korištenje lokaliteta „Plandilo“ za potrebe budućeg trening centra NK Čelik, ostvariti plasman juniorske selekcije u Premijer ligu, te do kraja takmičarske sezone 2023/24 dodatno stabilizirati klub kroz racionalno poslovanje i vraćanje dugovanja, kako bi se za narednu sezonu stvorili što bolji temelji za ostvarenje sportskih rezultata i skori povratak i prvog tima u Premijer ligu BiH -kažu iz Čelika.