Stečajni upravnik Željezare „Zenica“ d.o.o. Zenica – u stečaju oglasio je, u januaru, prodaju Hotela Internacional u Zenici, po cijeni od 9,18 miliona KM. Pismene prijave mogle su se dostaviti do 31. januara.
„Do dana održavanja javnog licitiranja, odnosno javnog nadmetanja (2. februar, op.a.), nije zaprimljena niti jedna ponuda, a što je, i u svom Zapisniku, konstatovala Komisija, te obavijestila mene. Sad sam ja na redu, s obzirom na proceduru, po propisanom Zakonu o stečajnom postupku, da kandidujem novu odluku o prodaji na sjednici Odbora povjerilaca, budući da su oni jedini mjerodavni za donošenje odluke kojom se utvrđuje način i uvjeti prodaje. Već danas (ponedjeljak, op.a.) je sjednica Odbora povjerilaca, jer je predugo vremena nekretnina čekala na prodaju“, kazao nam je stečajni upravnik Željezare „Zenica“ d.o.o. Zenica – u stečaju, Jasmin Hadžirašidović, dip.pravnik.
Hadžirašidović napominje da je ovo bila druga prodaja Hotela Internacional, a da je prva bila u ljeto 2018. godine. „U principu, to je izgubljeno vrijeme. Tako da smo mi utvrdili dinamiku i prema toj dinamici, evo, odmah na narednoj sjednici, predlažemo, Odbor donosi, a nakon toga idemo u realiziranje odluke“, kaže Hadžirašidović.