Veterani RK “Bosna Vispak” i članovi Upravnog odbora RK “Bosna” Visoko obilježili su 67. godinu od osnivanja visočkog rukometnog kluba. Klub je nastao 19. februara 1954. godine osnivanjem Srednjoškolskog sportskog društva “Mladost” koje je djelovalo u tadašnjoj Državnom realnoj gimnaziji u Visokom, a prva rukometna utakmica je odigrana 9. maja 1954. godine u dvorištu Franjevačke gimnazije između Mladosti i Elana, sportskog društva sarajevske gimnazije. Svake godine, sada već tradicionalno, veterani se okupe na terenu Franjevačkog samostana sv. Bonaventure, gdje je upravo te 1954. godine odigrana spomenuta prva rukometna utakmica.
Tako je bilo i ove godine, s tim da su ovoga puta veterani dan ranije posjetili i gradsko groblje u Visokom gdje su obišli mezarja i grobna mjesta preminulih igrača visočkog kluba. Učenjem fatihe i minutom šutnje odata je počast svim rukometašima koji više nisu živi, a koji su nekada nosili dres ili bili dio Uprave RK “Bosna”.
Također, u samostanu sv. Bonaventure upriličen je prijem za veterane i članove aktuelnog rukovodstva kluba, kojim se uime domaćina obratio fra Stipo Alanadžak i još jednom podcrtao neraskidive veze visočkih franjevaca i njihove ustanove sa nastankom visočkog rukometa. Tom prilikom uručeni su i pokloni domaćinu fra Stipi Alandžaku, a prisutnim su se obratili i Mirza Handžić, uime RK “Bosna veterani” i Adnan Delić, predsjednik UO RK “Bosna” Visoko.