Pitali smo građane Zavidovića kakva je za njih bila 2022. godina i šta očekuju od naredne godine.


Alen Jusupović,
poduzetnik
-Odlazeća, 2022. godina je za mene bila odlična, ali od 2023. očekujem da bude bolja. Nije do godine, do nas je, rekao bih. A što se tiče dočeka Nove, 2023. godine, bit će to kod kuće, uz neku dobru knjigu.


Nuraga Starčević
, ugostitelj
-Za svaku nadolazeću godinu se nadamo da će biti bolja. To je valjda u ljudskoj prirodi i treba da je tako. S obzirom na neizvjesnosti, običnom građaninu je samo ostalo da se nada dobrom zdravlju, i da mu je porodica na okupu. Sve materijalno u odnosu na to je beznačajno.


Naser Husić
, profesor
-Godina koja je pri kraju bila je turbulentna u svakom smislu, političkom i ekonomskom. Mislim da smo ekonomski nazadovali, što je posljedica završene pandemije i rata u Ukrajini, stoga očekujem da bi naredna godina mogla biti i teža. Politički u BiH će biti puno nestabilnosti i previranja, a ekonomski zavisiti će od stanja u SAD. Bojim se da će ljudima opet kamatne stope se mijenjati na lošije.


Zlata Starčević
, nastavnik predškolskog odgoja
-Po mom ličnom misljenju 2022, je bila miks političkih ličnih interesa s jedne strane i nastojanje običnog građanina da u svemu tome nađe svjetlo na kraju tunela. Kao i do sada kršila su se ljudska prava i oduzimalo dostojanstvo, bez bilo kakvih posljedica. Oni koji imaju, su imali jos više, dok su one koji nemaju ti isti gurnuli negdje ispod dna.
Od 2023. godine očekujem više znanja, manje priče, da obrazovani rade, a oni koji misle da jesu, zauzmu njihovo mjesto, da država riješi status djece sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja. Eto, jedino tako ova zemlja može ići ka prosperitetu.