U zgradi Gradske uprave Visoko održan je radni sastanak čija je tema bila organizacija manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta “Visočko ljeto 2023”, koja bi, prema dosadašnjim najavama, trebala biti najsadržajnija do sada, barem kada je muzički dio u pitanju. Naime, nakon što je imenovan Organizacioni odbor, definisane su obaveze i aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu, i prema riječima gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, sve ide prema zacrtanom planu. Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 25. jula, dok će se od 27. jula do 2. augusta održati Dani trgovine, popularni visočki vašar.
“U prošloj godini podigli smo standard prilikom organizacije Visočkog ljeta, posebno u segmentu izvođača koji su nastupali u kulturnom dijelu programa. Ove godine smo se potrudili i osigurali do sada nikad bolji muzički i kulturni dio programa, jer tokom manifestacije u Visokom će nastupiti Željko Samardžić, Bombaj Štampa, Letu Štuke, Mostar Sevdah Reunion i Halid Bešlić. Naš cilj je da u Kraljevskom gradu ponudimo jedan vrhunski kulturno-sportski program koji će biti dostupan svim našim građanima, ali i gostima iz okruženja i cijelog svijeta, jer će Visoko u ovom periodu sigurno biti centar regije. Pozivamo sve da budu u Visokom i uživaju u vrhunskom muzičkom spektaklu. Popularni visočki vašar i ove godine će biti centar trgovine gdje će biti prisutni trgovci iz svih krajeva naše Bosne i Hercegovine, a mi smo se potrudili da i ove godine zakupa štandova oslobodimo porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog, te tokom trajanja cjelokupne manifestacije u Visokom osiguramo besplatan parking”, poručio je nakon sastanka gradonačelnik Ganić.
Kao svojevrstan uvod u muzička dešavanja i kompletno “Visočko ljeto” , biće održan i “Summer Solstice Festival” u organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, a u sklopu kojeg će od 23. do 25. juna na ljetnoj pozornici parka “Ravne 2” nastupiti Crvena Jabuka, Milica Todorović i grupa Zoster.