Nogometna reprezentacija Zeničko-dobojskog kantona u konkurenciji 17 ekipa iz cijele BiH prošle sezone je osvojila prvo mjesto, pobijedivši u finalu koje je održano u Trening centru u Zenici NS Posavske županije rezultatom 2:0. Kao pobjednik iz BiH, tim Zeničko-dobojskog kantona plasirao se takmičenje UEFA Kupa Regija. Upravo je jedna od ukupno osam grupa UEFA Kupa Regija održana u augustu prošle godine u Zenici. U grupi 1 pored selekcije Zeničko-dobojskog kantona još su se takmičile selekcije iz Izraela, Škotske i Gruzije. Domaća selekcija osvojila je prvo mjesto u ovoj grupi sa sedam bodova, te je ispisala historiju kada je u pitanju amaterski nogomet, postavši prva amaterska selekcija iz naše zemlje koja se plasirala među osam najboljih u Evropi.
Pored selekcije Zeničko-dobojskog kantona, na završnici će sudjelovati ekipe Bavaria (Njemačka), Beograd (Srbija), Dolny Śląsk (Poljska), Galicia (Španija), Lisabon (Portugal), Republic of Amateur (Republika Irska), te Zlin (Ćeška Republika). Završnica UEFA Kupa regija održat će se krajem juna ove godine, a domaćin bi uskoro trebao biti poznat.
Selekcija ZDK na čijem čelu je Muris Jabandžić, a koju s klupe predvodi selektor Bećir Mehanović, s pomoćnicima Erminom Vehabovićem, Dinom Mačkom i Adisom Nurkovićem, pokazala je visok nivo ozbiljnosti, najprije kroz takmičenje u BiH, a kao pobjednik i UEFA Kupu regija, grupa 1, gdje su još jednom pokazali da se u našoj zemlji, iako je u pitanju amaterski nivo igra veoma dobar nogomet, te su ispisali još jednu lijepu stranu priče, kada je u pitanju bh. nogomet.