Paraplivački reprezentativci Bosne i Hercegovine Ismail Barlov i Ismail Zulfić osvojili su tri medalje na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Egiptu. Barlov je u disciplini 150 metara miks s isplivanim državnim rekordom u vremenu 3:37:20 i potvrđenom drugom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrnu medalju u seniorskoj, te zlatnu medalju u konkurenciji juniora. Zulfić je nastupio u disciplini 200 miks i isplivao vrijeme vrijedno srebrne medalje u konkurenciji juniora i novog državnog rekorda (3:51:61). Nastupio je i u A finalu za seniore, te bio četvrtoplasirani.
– Sjajan prvi dan takmičenja je iza naših reprezentativaca. Odlično isplivane kvalifikacije i zatim još bolji nastup u finalima. Tri medalje su nova potvrda izvrsne forme i stalnog napretka bh. šampiona koji su ovako nešto najavili još ljetos na mitinzima Svjetske serije u Italiji i Francuskoj, ali i na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru. Opravdano očekujemo i dodatni napredak u budućnosti, uključujući i naredne trke na samoj Svjetskoj seriji u Egiptu -izjavio je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Posljednjeg dana takmičenja, Zulfić je briljirao u disciplini 50 metara delfin. Mladi Zeničanin je osvojio bronzanu medalju u seniorskom A finalu, te srebro u konkurenciji juniora.