U Kaknju je održano Državno prvenstvo BiH u kategoriji seniora i seniorki na kojem su učestvovali i članovi zeničkog STK Mladost. Najuspješniji rezultat su ostvarili Edin Konjić i Kenan Zahirović koji su u konkurenciji dublova osvojili 2. mjesto i postali viceprvaci BiH. U finalnom meču su poraženi od Luke Mihailović i Nikole Mihailović iz STK Spin Banja Luka. Edin Konjić je i u konkurenciji mix parova s Eminom Hadžiahmetovićem iz STK Spin Sarajevo osvojio 2. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji su Edin Konjić i Kenan Zahirović ostvarili plasman među 8 najboljih te su poraženi u četvrtfinalnim mečevima. Prvak države je postao Luka Matković iz STK Mostar.
U okviru 18. i 19. kola Premijer lige BiH Zeničani su gostovali kod dva direktna konkurenta za najviši plasman u ovoj sezoni, ekipa STK Mostar i STK Banja Luka.
– U dva krajnje neizvjesna i uzbudljiva meča pretrpili smo dva poraza i to od Mostara rezultatom 4:2, a zatim od do sada jedine neporažene ekipe iz Banja Luke rezultatom 4:3 -kažu iz Mladosti i dodaju da su tri kola prije kraja regularnog dijela sezone poznata tri učesnika play-offa za prvaka BiH, i to Banja Luka, Mostar i Mladost, dok je još uvijek neizvjesno ko će biti 4. učesnik.