Košarkaši zeničkog Čelika” se već više od mjesec dana pripremaju za narednu takmičarsku sezonu a usporedo s trenažnim procesom trener Josip Pandža radi na popunjavanju igračkog rostera. Nedavno je sklopljen dogovor prema kojem je u Zenicu na jednogodišnju posudbu stigao krilni centar aleksandrovačke „Igokee“ Stefan Simanić, nekadašnji član U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Rođen je 2001. godine, igra na pozicijama 4 i 5 a visok je 205 cm.
Novi igrač Čelika je Nedim Buza, rođen 1995. godine. Nastupao je za sve mlađe reprezentativne selekcije i za seniorsku reprezentaciju BiH. Od klupskih angažmana bio član belgijske ekipe Oostende i dugogodišnji član OKK Spars iz Sarajeva. Igra na pozicijama 2 i 3.
Podsjećamo da su ranije u redove „Crno-crvenih“ došli Emir Čerkezović i Haris Dedajić. Čerkezović je igrao za sve omladinske selekcije reprezentacije BiH a u Zenicu je stigao iz Gradine iz Srebrenika. Dedajić također ima iskustvo igranja za reprezentaciju a posljednji klub mu je bio tuzlanska Sloboda.