Utakmice 12. kola Prve lige FBiH su odigrane u vikendu iza nas. Čelik je pod vodstvom novog šefa stručnog štaba Darija Damjanovića gostovao na stadionu „Pod Borićima“ kod Jedinstva u Bihaću pred 500 gledalaca od čega je polovica bila navijača „Crno-crvenih“. Izuzetno blatnjav travnjak nije dopuštao niti jednoj ekipi da razvije igru. U prvom poluvremenu su domaćini imali terensku inicijativu ali nije bilo pogodaka. Igrao se 57. minut kad je nakon ubačaja s desne strane najbolje reagovao Perica Guskić te nesmetan sa samo pet metara pogodio za konačnih 1:0 i slavlje domaće publike. Novi izazov za nogometaše Čelika će uslijediti u utakmici 1/16 finala Kupa BiH u četvrtak (2. novembar) kad na Bilino polje dolazi ekipa mostarskog Zrinjskog.

Stupčanica je trenutno drugoplasirana ekipa s četiri boda manje od tuzlanske Slobode. Na 3. mjestu je Goražde, Simm Bau je četvrti, Čelik deseti a tri posljednje ekipe su Rudar, TOŠK i Mladost. U narednom kolu Rudar gostuje u Hadžićima, Čelik će biti domaćin ekipi Budućnosti, TOŠK će u Tešnju dočekati Simm Bau dok će u Doboju kod Kaknja igrati Stupčanica.

Kantonalni derbi u Kaknju su odigrali Rudar i tešanjski TOŠK. Domaćini su u finišu utakmice stigli do druge pobjede u prvenstvu što je ujedno bio i osmi poraz za ekipu iz Tešnja. Strijelci za konačnih 2:0 (0:0) bili su Belmin Kobilica i Ahmed Hasanović. U Maglaju je Simm Bau ugostio ekipu Bratstva iz Gračanice. Hamza Martinović je u 23. minuti pogodio za 1:0 a strijelac za konačnih 2:0 bio je Predrag Vladić u 63. minuti utakmice. Utakmicu u Gradačcu su odigrali Zvijezda i Mladost iz Doboja kod Kaknja. Strijelac pogotka za konačnih 1:0 bio je Armin Mujčić u 30. minuti. U Olovu su igrali Stupčanica i Hadžići a domaćini su očekivano stigli do nove pobjede. Stefan Božić i Sedin Ljuca su pogađali u prvom poluvremenu a strijelac za konačnih 3:0 bio je Vernes Islamagić.