Na turniru „Megdan 8“ koji je održan u Sremskoj Mitrovici, član Kickboxing kluba „Isak“ iz Zenice, Ahmed Krnjić, jednoglasnom odlukom sudija savladao je crnogorskog reprezentativca Miroslava Vujovića i osvojio titulu prvaka.
Na početku razgovora za „Našu riječ“ Krnjić kaže da nije oduševljen svojom sportskom godinom jer je planirano mnogo, odrađeni su brojni treninzi, ali nažalost nije mogao nastupati niti odraditi planirano zbog pandemije.
– Pripreme za nastup na Megdan 8 turniru u Sremskoj Mitrovicu prošle su po planu, hvala Bogu bez povreda i zadovoljan sam urađenim u pripremnom periodu. Dobro smo se spremili fizički i dobru taktiku odradili. Borbu sam kontrolisao od početka do kraja, zadao veliki broj čistih i jakih udaraca i samo nam je upitno kako je protivnik sve to izdržao. U djelo sam proveo u potpunosti pripremljenu taktiku. Zadovoljan sam odrađenim -rekao je Krnjić.
Želja bh. borca je da sa svojim trenerskim timom organizuje i vrhunski profi meč u zeničkoj Areni.
– Za spektakl u Areni sam se spremao nekoliko mjeseci, odradio nekoliko dobrih turnira, otišao u Amsterdam u najpopularniji „Mike’s gym“ – trening kamp Badr Harija i ostalih megazvijezda K-1 scene. I sve je to prekinula globalna pandemija. Nadam se skorom kraju ovog vanrednog stanja i da se ponovo bacim na posao i spremanje za meč karijere -kaže Krnjić te potom otkriva planove za 2021. godinu. U februaru Krnjić, posredstvom jedne turske agencije ima zakazan profi meč u Istanbulu.
– Naredne godine planiram odraditi nekoliko domaćih i regionalnih turnira. Zatim planiram odraditi nekoliko profesionalnih mečeva i 2 Svjetska kupa. Sve to u pripremi za nastup u Areni i Svjetsko prvenstvu u Rusiji krajem 2021. godine. Naravno uz uslov da opće stanje bude normalizovano -izjavio je Krnjić na kraju.