Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić potpisali su u Olovu ugovor o prenosu sredstava kojima Vlada ZDK-a putem resornog ministarstva finansira nastavak, odnosno završetak radova na objektu Gradskog dječijeg obdaništa Olovo.
Važan projekat
“Sufinansiranje projekta je dogovoreno prilikom naše nedavne posjete Olovu. Vjerujem da će sredstva u iznosu od 350.000 KM sa pozicije transferi drugim nivoima omogućiti da se ovaj važan projekat za lokalnu zajednicu privede kraju”, rekao je ministar Mušija.
Načelnik Memagić je rekao da je potpisani ugovor potvrda dobre saradnje Općine Olovo i Vlade ZDK. Naveo je da je u projekat izgradnje Gradskog dječijeg obdaništa, koje će biti objekat uređen i opremljen po najvišim standardima, do sada uloženo oko pola miliona maraka.
Kontinuirana podrška
On se zahvalio resornom ministarstvu i kantonalnoj Vladi na kontinuiranoj podršci kapitalnim projektima za ovu općinu, istakavši da je ovo ministarstvo uključeno i u izgradnju bazena u Solunu, te izrazio nadu da će uskoro doći i do realizacije projekta izgradnje i obnove područne škole u Olovskim Lukama.