Nogometni klub „Čelik“ Zenica je proteklog petka obilježio 78 godina uspješnog rada. Nakon što su nedavno trijumfalno izborili plasman u Prvu ligu FBiH, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zajedno sa saradnicima, upriličio je svečani ručak za nogometaše i Upravu Kluba. Kako je ovom prilikom kazao gradonačelnik Kasumović, zbog ovog velikog uspjeha, Gradska uprava Zenica uplatit će 20.000 KM na račun kluba.
– Kako će taj iznos Uprava kluba podijeliti, to ćete se vi između sebe dogovoriti. Dakle, samo za ovaj uspjeh dobit ćete 20.000 KM. Prije svega, želim nogometašima, ovim mladim momcima, čestitati na velikom uspjehu. Želim da taj uspjeh postignete i dogodine u višem rangu. Posebno čestitam Upravi i ovim mladim momcima koji su preuzeli da vode klub i postigli ono u šta, iskreno, nisam vjerovao. Nadam se da ćemo u budućem periodu imati još veću saradnju. Morate samo biti svjesni da nemam samo segment NK Čelik, ovaj grad ima stotine klubova, a osim toga tu su i stotine problema koje sam morao rješavati u proteklom periodu. Veći rang takmičenja zahtijeva i više sredstava, a svakako da ćemo to imati na umu i obećavam da ćemo vam pomoći. Još jednom, od srca vam želim da uspijete i pojedinačno i kao klub, a to ćete postići ako date sve od sebe -kazao je Kasumović.
Denis Mušović, predsjednik Upravnog odbora, zahvalio se Gradskoj upravi Zenica i gradonačelniku što su upriličili ovaj ručak.
– Gradonačelnik je dobro kazao da je ispred nas jedna velika perspektiva u vidu naših momaka koji se bore i ginu za klub. Ako želimo vrhunske rezultate, čitava Zenica treba gledati u jednom smjeru i da dišemo istim intenzitetom. Mislim da je ovaj svečani ručak jedan početak takvog istog disanja i gledanja u istom smjeru -kazao je Mušović.
„Crno-crveni“ su i ove godine organizovali tradicionalni defile omladinaca povodom rođendana. Od stadiona Bilino polje pa do Trga „Alije Izetbegovića“ su u koloni prošetali više stotina članova mlađih starosnih kategorija u pratnji trenera i roditelja. Istu večer je u Starom pozorištu održan rođendanski koncert na kojem je za muziku bio zadužen DJ Fedja Knajdl.