Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Usora, u ponedjeljak je, u sportskoj dvorani Osnovne škole u Sivši, obilježen Dan Općine Usora i Dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.
„Trenutno radimo na izgradnji zgrade vrtića i cilj nam je da ga što prije pustimo u funkciju, kao i na zgradi sportske dvorane kod srednje škole. Radovi su pri samom kraju i nadamo se da će tokom godine biti završeni. Radimo i na projektima prometnica i infrastrukture, jer nam trebaju prometnice i bolja povezanost, zbog naših gospodarskih subjekata i boljeg zapošljavanja“, rekao je Zvonimir Anđelić, načelnik Općine Usora. Svečanoj sjednici je prisustvovao i Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.
Prije svečane sjednice, održana je sveta misa za sve poginule, umrle i nestale branitelje Usore u Domovinskom ratu, svečani mimohod zastava od crkve Sv. Ante u Sivši do Središnjeg spomen-obilježja, te polaganje cvijeća kod Središnjeg spomen-obilježja.
Program obilježavanja počeo je još u petak, 13. maja, održavanjem međunarodnog nogometnog turnira veterana u velikom nogometu, u organizaciji Udruge nogometnih veterana Usora, kao i karate kupom „Karate-sport prijateljstva, koji je držan dan ranije, u organizaciji Karate kluba Usora. Program će biti nastavljen i danas (utorak, op.a.), predstavljanjem izdavačke kuće Bosanska riječ i književnim satom sa Šimom Ešićem, u organizaciji JU Opća knjižnica Usora, te u srijedu i petak.