Svečanom sjednicom Općinskog vijeća svečano je obilježen Dan Općine Žepče – 14. oktobar. Sjednici su prisutvovale brojne zvanice i gosti, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Žepče, predstavnici vjerskih institucija, javnih preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica i političkih stranaka i drugi građani. Bila je to prilika i da se sumira dosadašnji rad i sve ono što je učinjeno u protekloj godini, ali i da se oda priznanje zaslužnima za promociju i razvoj lokalne zajednice.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja „Pohvalnice“ sportskim kolektivima i to Košarkaškom klubu „Orlovik – Nansi“ Žepče, Džudo klubu „Mahnjača“ Žepče, Teniskom klubu „Club T“ Žepče, Šahovskom klubu „Žepče“ i Stonoteniskom klubu „Žepče“. Prije početka svečane sjednice, upriličeno je polaganje vijenaca na svim spomen-obilježjima u gradu.

U uvodnom govoru, pored čestitke Žepčankama i Žepčacima povodom Dana Općine, predsjedavajući OV Žepče Edin Šišić podsjetio je na historiju ove općine čije ime se nalazi u zapisima iz 15. stoljeća. Čestitkom u povodu Dana Općine Žepčankama i Žepčacima svoj govor je započeo i načelnik Općine Mato Zovko, koji je podsjetio da je Dan Općine prilika da se okupe i svečano obilježe ovaj dan, ne samo svečanom sjednicom, nego i drugim kulturnim, sportskim, infrastrukturnim i privrednim događajima. „Za općinu je najbitnije da iz svoje nadležnosti kvalitetno izvršava svoje zadaće, da odlično funkcionira Općinsko vijeće i izvršna vlast, da surađuju, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za život i rad ljudi. Također, vrlo važno je da funkcioniraju i uspješno rade sve općinske javne ustanove, da surađuju međusobno, u čemu je Općina Žepče jedan dobar primjer. Općinski Proračun za 2023. godinu je usvojen u iznosu od 12.150.000,00 KM. Uvjeren sam da će se izvršiti“, rekao je, između ostalog, načelnik Zovko.