Bogatim i višednevnim programom i aktivnostima, obilježen je 8. april – Dan oslobođenja Kaknja i 15. april – Dan Općine Kakanj, kao i Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.
U petak je upriličeno uručenje zastava Bosne i Hercegovine i Općine Kakanj kakanjskim osnovnim i srednjim školama, zatim potpisivanje ugovora s Humanitarnom organizacijom “Caritas” Švicarska o izgradnji devete zgrade socijalnog stanovanja u naselju Varda, održan je čas historije (Muzej Kaknja), posjeta djece iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj, svečani prijem za bivše predsjednike Skupštine Opštine Kakanj i bivše općinske načelnike, kao i primopredaja ključeva za novoizgrađenu kuću za porodicu Mašić.

„Čeličimo naš bosanski prkos“

Na sami 15. april upriličene su igre za djecu, defile zastava kakanjskih brigada Armije RBiH, te polaganje cvijeća na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina i Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina (Gradski spomen-park). „Sa ovog i ovakvih mjesta treba da crpimo snagu, da čeličimo naš bosanski prkos, da oplemenjujemo naša patriotska osjećanja i da jedni druge ohrabrujemo u ostvarenju našeg cilja. A naš cilj je jasan – zaštita naše stečene slobode i opstanak i jačanje države Bosne i Hercegovine. Ne smijemo se u tome umoriti“, poručio je, između ostalog, u svom obraćanju, načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Ostatak pročitajte u printanom izdanju