JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona je ustanova koja obavlja djelatnost socijalne zaštite u ustanovi sa smještajem, što uključuje određeni stupanj zdravstvene njege za osobe koje su zbrinute i smještene u ovoj ustanovi, kao i za osobe kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.
Jučer (ponedjeljak) je u ovoj ustanovi održan prigodan program i svečana akademija kojom je obilježen Međunarodni dan starijih osoba.
– Ovom manifestacijom smo obilježili Međunarodni dan starijih osoba kao i deset godina postojanja JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK. Nakon tog je održan domjenak za sve naše goste, prijatelje, suradnike našeg Doma. Aktivnosti će se, naravno, nastaviti i u narednom periodu. Imamo planirano otvaranje šahovskog polja kao i druge aktivnosti uz pomoć resornog ministarstva -kazao je u izjavi za Našu riječ Damir Jukić direktor ove ustanove te dodao kako 57 djelatnika ove ustanove skrbi o 162 osobe treće životne dobi te dnevno spravi i 500 obroka, a uspješno održava i 7.500 kvadrata ove zgrade u vlasništvu Penziono-mirovinskog zavoda Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon programa uručene su zahvalnice svim prijateljima ustanove kao i korisnicima koji su se istakli svojim aktivnostima u proteklom periodu.