U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod, u Žepču je, proteklog utorka, održana književna večer „ Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića“ . Da ovaj ugledni bh. pisac, koji je bio jako vezan za Žepče i njegove ljude, ni nakon devet godina od smrti nije otišao iz ovog grada, potvrdio je veliki broj ljubitelja njegovog lika i djela koji se, i pored pandemije uzrokovane koronavirusom, okupio i u dvorištu njegove kuće djetinstva u Gornjoj Mahali. O liku i djelu književnika, govorili su: doc.dr. Dženan Kos, generalni projekt-menadžer BZK Preporod BiH Filip Mursel Begović, general Armije RBiH u penziji Rašid Zorlak, a na velika Ibrišimovićeva književna i pjesnička ostvarenja kroz čitanje stihova i odlomaka iz njegovih djela posjetioce je podsjetio glumac BNP Zenica Nusmir Muharemović, uz pratnju učenika Srednje muzičke škole „Katarina Kosača Kotromanič“ Žepče Alsameda Klance.
Svojim golemim stvaralačkim opusom, Nedžad Ibrišimović je obilježio cijelu jednu epohu u domaćoj književnosti stvorivši, pored brojnih drugih, i remek djela kakva su “Ugursuz”, “Karabeg” i “Vječnik”. Vrlo inspirativno o književniku govorio je doc.dr. Dženan Kos koji je doktorirao na njegovim djelima, a za koje je kazao da obiluju nizom vrlo osobenih književnih fenomena, te predstavljaju istinski književno-znanstveni izazov za različita književno-teorijska i književno-kritička promišljanja.
Filip Mursel Begović, ispred BZK Preporod BiH, najavio je, iduće godine, organizaciju simpozija, te utemeljenje književne nagrade u čast Nedžada Ibrišimovića. O životnim pričama i dogodovštinama, tokom dugogodišnjeg intenzivnog druženja sa književnikom govorio je, po sjećanju, general Armije RBiH u penziji Rašid Zorlak.