Šef stručnog štaba Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica, Armin Duvnjak, prošlog četvrtka obavio je prozivku prvotimaca na stadionu Bilino polje pred početak nove sezone. Za mjesto u timu borit će se ukupno 27 nogometaša, među njima su i dvojica povratnika: Mirsad Šijerkić i Mahir Mehić. Zahvaljujući zalaganju rukovodstva Kluba, tim koji je ostvario 17 pobjeda u nizu je ostao na okupu.
– Ne možemo živjeti od stare slave i dobrih rezultata iz prošle sezone. Moramo maksimalno ozbiljno ući u pripreme jer nas očekuju nova iskušenja. Bez obzira na igre u prošlom prvenstvu nikome neće biti osigurano mjesto u timu. Svako mora zaslužiti dres Čelika -kazao je Duvnjak.
Direktor Kluba Emir Ćerim pozdravio je igrače te im poželio sreću u novoj sezoni.
– Imamo puno povjerenje u vas, zajedničkim snagama nadamo se da ćemo uspjeti da ostvarimo naše zacrtane ciljeve. Želim nam svu sreću u narednoj sezoni, dosta pobjeda i slavlja, te što manje povreda -istakao je Ćerim.
Objavljen je raspored pripremnih utakmica. Već u nedjelju (17. juli) „Crno-crveni“ će ugostiti tešanjski TOŠK, 23. jula se u Jelahu igra finalna utakmica Kupa ZDK. Posljednji vikend u julu na rasporedu je Memorijalni turnir „Galib Mujičić“ u Vitezu a 3. augusta Čelik će biti domaćin Gradini iz Srebrenika. U periodu od 4. do 8. jula Zeničani će učestvovati na turniru u Fojnici.