U prostorijama NS BiH u Sarajevu je održana press konferencija na kojoj je selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević saopštio imena igrača na koje računa za martovske utakmice baraža za EURO 2024. Podsjećamo da će „Zmajevi“ utakmicu s Ukrajinom odigrati na zeničkom stadionu Bilino polje u četvrtak, 21. marta s početkom od 20:45.


Ulaznice za utakmicu BiH – Ukrajina su rasprodane za samo tri sata. Po prvi put su sve ulaznice personalizirane (ispisano je ime i prezime) te će ulaz na stadion biti moguć isključivo s ulaznicom i ličnim dokumentom.


– Vjerujem i siguran sam da je ovo najbolje što Bosna i Hercegovina ima. Na osnovu onog što smo već vidjeli, analizirali i što planiramo da igramo, ovo je najbolje s čime raspolažemo. Da li je ova ekipa u stanju da pobijedi Ukrajinu i eventualno narednu utakmicu? Ja sam ubijeđen da jeste. Neće biti lako, Ukrajina ima individualni kvalitet. To može da pomogne, ali vjerujem da je u ovakvim utakmicama bitnije imati čvrst i kompaktan tim, koji zna šta želi od prvog do posljednjeg minuta. U prethodnom periodu smo dosta razgovarali s igračima i pratili njihove utakmice. Većina igra standardno i veoma dobro u svojim klubovima. U dobroj su formi, u dobrom ritmu i jedva čekaju da dođu na okupljanje. Znam da dolaze s velikom željom i motivom. U jednoj utakmici kući, ko god da je protivnik, sve može da se desi kad je ekipa motivisana. Na svemu ovome možemo bazirati naš optimizam pred martovske utakmice -kazao je Milošević.