U prisustvu brojnih gostiju, roditelja, učenika i prijatelja Škole, u OŠ „Enver Čolaković“ Janjići, Područna škola Gnjusi, u petak je upriličena svečanost povodom završetka radova na rekonstrukciji Škole i otvaranja sportskog igrališta.
Vrijednost radova oko 300.000 KM
Za Školu, odnosno sve učenike i nastavnike, bio je ovo poseban dan, jer je Područna škola u Gnjusima dobila novi izgled i rekonstruisano igralište u modernom ruhu.
„Koristim priliku da se zahvalim svima koji su došli na ovu svečanost, i time uveličali, za sve nas, ovaj poseban dan, kada svečano obilježavamo završetak projekta rekonstrukcije naše Škole i izgradnju modernog igrališta za naše učenike“, rekao je, na samom početku svečanosti, Elvir Ibrahimagić, direktor OŠ „Enver Čolaković“.
Vrijednost radova, a koje je finansirala Vlada Zeničko-dobojskog kantona, odnosno Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i spot Zeničko-dobojskog kantona, iznosi oko 300.000 KM.
„Urađena je kompletna zamjena krovne konstrukcije, izollacija i zamjena plafonske konstrukcije LED rasvjetom, zamijenjena je vanjska i unutrašnja stolarija, rekonstruisane su sve sanitarne i toalet prostorije, kao i vodovodne instalacije, zamijenjeni su podovi u nekoliko prostorija, stepenište i ulaz u Školi, urađeni su fasaderski radovi, kao i unutarnji molersko-farbarski radovi, a kao finalni čin, izgrađeno je moderno igralište s asfaltiranim prilazom Školi“, rekao je direktor Ibrahimagić.
Obnovom Škole, koja je dobila novo ruho, sadašnjim, ali i i budućim generacijama učenika osigurani su bolji uslovi za još kvalitetniji rad i učenje. Direktor Ibrahimagić je naglasio da je posebno emotivan i ponosan zbog realizacije ovih projekata, jer je i on bio učenik ove škole.
„Ovaj dan kod mene posebno budi emocije i sjećanja kao bivšeg učenika ove škole, što sam, uz pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i prijatelja Škole omogućio ljepši i ugodniji ambijent za naše učenike i nastavnike, kao i kvalitetnije izvođenje nastavnog procesa, posebno nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Posebne zasluge za neizmjernu podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta naše Škole pripadaju ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahiji Kozliću“, istakao je direktor Ibrahimagić.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju