Ovogodišnji, 16. po redu Međunarodni sajam privrede u Tešnju, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije, održat će se lokalitetu Kraševo DC – Carina Tešanj, od 21. do 24. septembra. Očekuje se više od 300 izlagača iz BiH, zemalja regiona i šire, na prostoru koji obuhvata više od 5.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. U Tešnju čine sve da i ove godine budu dobri domaćini, da doprinesu razvoju BiH, ali i svoje lokalne zajednice.
Na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju očekuje se veliki broj izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, javnih kompanija, predstavnika javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava. Tokom četiri dana Sajma, privrednike i posjetioce očekuju brojni sadržaji – B2B sastanci, zanimljiva predavanja, diskusije, prezentacije.
– Primarni cilj Sajma je razvijanje poslovnih aktivnosti i porast privrednih investicija u Bosni i Hercegovini, s ciljem da preraste u jedan od najznačajnijih domaćih sajmova. Naravno, uspješna formula koja je utvrđivana tokom petnaest prethodnih sajmova neće se promijeniti ni ove godine, te će se i ovaj put okupiti veliki broj domaćih poslovnih subjekata, ali istovremeno i značajan broj domaćih i stranih investitora i privrednika. Također, očekujemo značajnu posjetu, ali i podršku inostranih diplomatskih predstavništava, inostranih poslovnih udruženja te neizostavno predstavnika svih nivoa domaće vlasti. Vidljivost Sajma u očima učesnika, posjetilaca i medija rasla je iz godine u godinu, te privlači puno više interesa javnosti, što je prednost ne samo za imidž Sajma, već i za sve sponzore koji se odluče da nas podrže -kažu iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj.