U Sarajevu je održana 5. redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Nakon opširnih i konstruktivnih rasprava usvojeni su Izvještaji nadležnih komiteta zaduženih za sprovođenje takmičenja u organizaciji NS BiH za takmičarsku sezonu 2020/2021.: Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije i suđenje, Komiteta za stadione i bezbjednost i Disciplinske komisije.
-Članovi Izvršnog odbora su prihvatili mišljenje Pravnog komiteta da mogućnost ulaganja vanrednog pravnog lijeka protiv odluka Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH nije propisana važećim pravnim aktima NS BiH, konkretno, Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH. Shodno tome, IO NS BiH odbacuje kao nedopušten, zahtjev FK „Mladost“ Doboj-Kakanj, za zaštitu zakonitosti protiv odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH -stoji u izvještaju s ove sjednice.
Na sjednici je bilo prisutno 14 članova Odbora, a čak njih 11 je prihvatilo to mišljenje Pravnog komiteta, dok su trojica bila za to da se razmotri opcija da Mladost ostane u Premijer ligi BiH, odnosno da se njihova žalba uvaži.