U Odbojkaškom klubu „Kakanj 78“ kažu da su generalno svi u klubu zadovoljni rezultatima koje je postigla njihova ekipa u toku 2023. godini. Posebno ističu da je klub u fazi postavljanja na stabilne noge, a ovakvim radom i tempom ih sigurno čekaju bolji dani.
– Prije svega, da krenemo redom, najbolja i najljepša stvar koju smo mogli da uradimo u klubu jeste ta da smo stabilizovali rad s mlađim kategorijama, a vođenje i koordinaciju tog rada je preuzeo veliki odbojkaški radnik iz Kaknja Nermin Begić, a kao što smo najavili na početku sezone, raduje nas da smo riješili taj problem i očekujemo da ćemo nakon jednog ciklusa ponovo imati stabilne mlađe selekcije -kažu iz ovog sportskog kolektiva i dodaju da su vrijeme krenuli s formiranjem ekipe na početku sezone. U pripremnom periodu su uspjeli da odigraju dva turnira i da krenu u sezonu spremni i kompletni.
– Evidentno je da je liga u velikoj mjeri ojačana, a to nas kao odbojkaške radnike mnogo raduje, bez obzira što sa sobom nosi drugi teret i iziskuje mnogo veća sredstva i ulaganja i samim tim podiže rad na neki novi nivo ako se želi nastaviti s uspjesima i dobrim rezultatima. Dugo godina su se u Premijer ligi izdvajali jedan ili eventualno dva kluba, a većina domaćih kvalitetnih igrača je igrala u inostranstvu, a dovođenje stranaca je bila prava rijetkost, a nakon prošle sezone, i u toku ove je to sve u velikoj mjeri promijenjeno i sve je dobilo jedan novi nivo kvaliteta ekipa, a samim tim i lige. Naš uspjeh se ogleda u igranju finala Kupa FBiH i prolaska na završnicu kupa BiH. Veliki danak u prvom djelu sezone su uzele određene povrede i došlo je do određenih izmjena u rosteru, a svi u klubu radimo na tome da kompletiramo ekipu i nadamo se da ćemo pauzu kvalitetno iskoristiti da se kompletiramo i oporavimo te da što spremniji uđemo u drugi dio sezone i da zadržimo priključak uz ove tri ekipe u vrhu i da pokušamo pružiti što bolje partije te da tražimo svoju šansu u play-offu -kažu iz OK Kakanj 78 i ističu da je njihova ekipa sačinjena od domaćih igrača.
– Sportski pozdrav, a ovu priliku bi svakako iskoristili da pozdravimo naše sponzore i naše navijače i pozovemo sve koji prate i vole odbojku da podrže naš klub i da zajednički učestvujemo u jačanju našeg kluba i osvajanju novih titula i medalja, jer očigledno je da je odbojka „ponovo u modi“ u Kaknju -kažu na kraju iz ovog kluba.