Protekle sedmice su, nakon reprezentativne pauze, odigrana dva prvenstvena kola. Rukometaši Krivaje su na svom parketu poraženi od tuzlanske Slobode rezultatom 29:32 (13:15). Najefikasniji u ekipi iz Zavidovića bio je Sedžad Abdurahmanović s 12 postignutih golova. Visočka Bosna je u posljednjim sekundama utakmice poražena od banjalučkog Borca rezultatom 26:27 (14:16). U redovima domaćina najefikasniji su bili Almir Osmanhodžić (6 golova) i Mahir Burić (5). Maglaj je na svom parketu poražen od ekipe Konjuha rezultatom 31:33.
Rukometaši Maglaja su poraženi i na gostovanju u Trebinju, konačni rezultat glasio je 34:23 (17:12). Marko Stojisavljević postigao je 10 a Sifet Hajdić 5 golova. Dobojska Sloga je na svom parketu bila bolja od visočke Bosne rezultatom 36:29 (18:10). Najbolji u poraženoj ekipi bio je Mahir Burić sa sedam golova. Ekipa Krivaje je u gostima stigla do pobjede, konačni rezultat utakmice u Živinicama glasio je 31:32 (15:16). Jasmin Hadžihasić upisao je 15 odbrana, dok su najefikasniji bili Amar Amitović s osam i Sedžad Abdurahmanović sa sedam golova.
Zenički gradski derbi između Škole rukometa Čelik-junior i Čelika završen je rezultatom 27:25 (13:13). -Čestitam Čelik-junioru na pobjedi. Sve u svemu, nakon ove utakmice u RK Čeliku ništa neće biti isto kao prije. Treba razmotriti sve detalje i okolnosti u klubu. Mora doći do reformi u svim segmentima, treba se zahvaliti nekim igračima i ljudima jer osnovni klupski cilj nije ispunjen. Trener Seldin Rizvanović je podnio ostavku, ali ne može ostati samo na tome. RK Gradačac sada realno ostaje jedini kandidat za Premijer ligu BiH ove godine. Ovo je i za mene lično i za Čelik tužan dan -rekao je nakon utakmice predsjednik Čelika, Pane Škrbić.