Rafteri Sportsko rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica učestvovali su na rafting prvenstvu Republike Srpske na rijeci Vrbas u Banja Luci. Takmičenje je održano u okviru rafting lige Bosne i Hercegovine na kome je učestvovalo ukupno osam timova od kojih je pet muških i tri ženska. Ovo takmičenje je bilo ujedno i proba rafting staze na rijeci Vrbas na kojoj se održava Svjetsko rafting prvenstvo od 26. maja do 3. juna.
– Muška seniorska ekipa SRK „Bosna“ Zenica i pored toga što nije nastupila s najboljim veslačima kluba ostvarila je dobre rezultate te osvojila 3. mjesto u ukupnom plasmanu. Pored muške seniorske ekipe na ovom takmičenju učestvovali su i mladi rafteri U-23 za koje je ovo takmičenje bila ujedno i priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u raftingu. Ovo je veoma dobar nastup naših raftera na početku takmičarske sezone i očekujemo još bolje rezultate na narednim takmičenjima -kažu iz ovog sportskog kolektiva.
Očekujemo da će rafteri zeničke Bosne postići zacrtane ciljeve i zadržati poziciju drugoplasiranih na tabeli BiH rafting lige.