Nedavno je u Tuzli održano prvenstvo BiH u pionirskoj kategoriji. Najuspješnija je bila Kanita Brka koja je ubjedljivo trijumfirala ispred svojih konkurentica. Uspješan nastup su imali: Sajra Selimović u skoku u dalj i skoku u vis, Ilhana Šehić u trci na 600m, Lamija Kolić i Lejla Sarajlić na 300m, te Arslan Alić na 80m prepone. Van konkurencije su trčali Zerina Sivac na 400m i Adis Hodžić koji je na 400m uz dobar nastup istrčao i lični rekord.
U Sarajevu je održano državno prvenstvo u kategoriji dječaka i djevojčica. Pobjedu u disciplini diska odnio je Muhamed Čančar s rezultatom 32.84m, drugo mjesta ostvario je Evel Smriko s daljinom od 27.70m. Zerina Sivac bila je treća u trci na 600m (1:44.37).
Uspješne nastupe imali su: Ilhana Smriko i Ilhana Šehić, Anes Džidić i Adijan Dujak na 300m, Arslan Alić na 100m prepone, Iness Kavaz u bacanju kugle kao i takmičari van konkurencije Ajdin Haseljić, Muhamed Čančar, Evel Smriko i Iness Kavaz.
Narednog vikenda (8. i 9. avgusta) predviđeno je da se održi seniorsko Prvenstvo BiH na atletskom poligonu SRC „Kamberovića polje“. Naravno, ako se dobiju sve potrebne saglasnosti a u vezi pandemije korona virusa. Na ovom takmičenju bi se trebali pojaviti najbolji takmičari iz naše države: Tuka, Pezer, Mileusnić, Mujezinović, Alić, Redžić, Heco, Salkić…