Mladi članovi zeničkog Atletskog kluba su proteklog vikenda učestvovali na dva mitinga u Sarajevu na kojim su ostvarili zapažene rezultate. Ekipno prvenstvo BiH za juniore je održano 1. juna u Sarajevu. Atletski klub Zenica je zauzeo treću poziciju ekipno. Kako ističu iz ovog sportskog kolektiva, prestup u utrci na 400 metara ih je koštao dosta bodova te nisu uspjeli boriti se za višu poziciju. Ipak, u Klubu su zadovoljni jer su imali izrazito mladu ekipu. Ispred AK Zenica su nastupili: Enhar Mahmić (kugla, 6 kg) 16,37 m i prvo mjesto, Zaim Duvnjak (koplje), Eden Čabrić (400 m), Eman Mulahmetović (110 m prepone i 100 m), Harun Šaćirbegović (vis), Amhet Fetić (dalj), Harun Mešković (800 m).
Dan kasnije, u sarajevskom Sportskom centru „Safet Zajko“ iz AK Zenica je nastupilo 9 takmičara. Enhar Mahmić (kugla 5 kg, mlađi juniori) je ostvario novi lični rekord s daljinom 17,51 m i osvojio prvo mjesto. Almin Talić je bio drugoplasirani (16,75 m), Davud Alić četvrti s novim ličnim rekordom (13,08 m) i Zaim Duvnjak petoplasirani (12,87 m). U disciplini djevojaka, Merjema Baručija je postavila najbolji rezultat svih vremena za djevojčice, novi klupski rekord za mlađe juniorke, bacila kuglu na daljinu 14,59 metara te ostvarila normu za Evropsko prvenstvo za mlađe juniorke, Kanita Brka je bila treća s 12,75 m. Ilhana Šehić je bila treća na utrci na 400 metara s vremenom 1:04,70. Eden Čabrić je bio drugi u utrci na 400 m s rezultatom 51:51, Eman Mulahmetović je imao vrijeme 11:26 u utrci na 100 m te zauzeo 7. poziciju.
– Odličan vikend iza nas. Svi u Klubu smo ponosni na naše mlade atletičare i atletičarke, sretni smo jer imamo podmlađen tim s kojim možemo računati sigurno u narednih pet godina na krovu bh. atletike. Sezona je počela i idemo dalje, ako Bog da. Uskoro slijedi nastup našeg Mesuda Pezera na Evropskom prvenstvu te mu želimo da ostvari što bolji plasman. Pred nama je i Prvenstvo BiH za mlađe juniore -kazao je u izjavi za Našu riječ predsjednik AK Zenica Hamza Alić.