Bosanskohercegovački atletičar i član AK „Zenica“ Amel Tuka, proteklog vikenda je oborio dvoranski rekord Bosne i Hercegovine na 500 metara istrčavši utrku u Padovi s vremenom 1:02.58.
– Trener i ja smo zadovoljni jer smo na 80-85% spreme trenutno što je jako dobar znak za nastavak ove zimske sezone -rekao je Tuka nakon utrke koju je završio na drugom mjestu iza pobjednika Catalina Tecuceanua.
Naš najbolji bacač kugle Mesud Pezer je u završnoj fazi zimskih priprema, svoju formu je testirao na takmičenju koje se održalo u gradu Nehvizdy (Republika Češka). Ovo takmičenje spada u Silver kategoriju atletskih mitinga i održava se već četiri godine pod nazivom „Stars in Nehvizdy“. Najbolji hitac Pezera završio je na daljini od 20,48 m što je bilo dovoljno da zauzme treće mjesto na ovom takmičenju.
– Današnji rezultat smatram solidnim s obzirom na to da sam još u punom trenažnom procesu, te svakako mi je ovo takmičenje došlo kao kvalitetna provjera trenutne forme. U četvrtak ću nastupiti na još jednom turniru ovdje u Češkoj, a nakon toga se vraćam u svoju bazu kako bi finiširao ovaj zimski pripremni ciklus -rekao je Pezer.