U Velikoj sali Grada Zenice prošlog četvrtka je održana 10. hitna sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici raspravljali o trenutnoj problematici u Nogometnom klubu Čelik. Nakon rasprave koja je trajala skoro tri i pol sata jednoglasno su usvojeni zaključci.
Gradonačelnik Fuad Kasumović izjavio je da je Gradska uprava ispoštovala zahtjeve.
-Tražimo od Tužilaštva ZDK da nas obavijesti dokle su stigle istrage, s posebnim osvrtom na period kad je Fuad Kasumović bio predsjednik Upravnog odbora Čelika. Tražimo od Općinskog suda da nas obavijesti koliko se vodi postupaka, jer imamo informacije da se vode protiv nekih predsjednika. I četvrto, obavezna revizija, Grad će raspisati međunarodni tender za revizorsku kuću jer tražimo da vidimo u šta i kako ulazimo –kaže Kasumović.
Predsjedavajuća GV-a, Dijana Bešić, istakla je da su nakon sjednice predstavnici Čelika iskazali zadovoljstvo donesenim zaključcima.
– Od početka sljedeće godine treba se nastaviti reprogram dugovanja prema Poreznoj upravi. Vrlo rado smo prihvatili i prijedloge gradonačelnika u vezi Tužilaštva i Suda jer smo svi mi za transparentnost. Bez obzira na neke tenzije koje su se stvarali, htjeli smo da se ova sjednica završi u najboljem interesu za naš Čelik –istakla je Bešić.
Predstavnik Udruženja „Robijaši 1988“ i član Skupštine NK Čelik, Kenan Zimmeri, rekao je da je današnja sjednica Gradskog vijeća samo jedan od koraka koji su na putu ka oporavku kluba.