Proteklog vikenda u visočkom naselju Kondžilo održane su tradicionalne sportske igre koje se po 18. put organizuju u znak sjećanja na 23 poginula borca i šehida sa područja MZ Radovlje. Pored sportskog dijela manifestacije priređen je i prigodan kulturno-zabavni dio programa, a kojem su prisustvovali brojni gosti i zvanice, na čelu sa gradonačelnikom Visokog Mirzom Ganićem, koji se obratio prisutnim i još jednom naglasio značaj održavanja ovakvih manifestacija na području Visokog. Upravo Grad Visoko zajedno sa Ministarstvom za boračka pitanja u Vladi ZDK i ministrom Fahrudinom Čolakovićem bili su glavni sponzori ove tradicionalne manifestacije.
Kako su istakli organizatori, ovom manifestacijom, koja simoblično nosi naziv “Da se ne zaboravi” već skoro dvije decenije mještani visočkog naselja se prisjećaju šehida i poginulih boraca koji su svoj život žrtvovali za svoju jedinu domovinu BiH, a kroz sportske programe Savjet MZ Radovlje želi svake godine da poduči mlade generacije na žrtve iz njihovog mjesta, zbog kojih se svi oni mogu slobodno okupljati svake godine.
Kada su sportski sadržaji u pitanju, mladi su se takmičili u nekoliko disciplina, od malog fudbala, streljaštva, atletike, pa do nekih neobičnih kao što su trčanje u vreći, natezanje konopca te nošenje jaja u kašiki. Za učesnike i pobjednike turnira obezbijeđene su vrijedne nagrade sa diplomama koje će ih podsjećati na ove lijepo i ugodno provedene dane u Kondžilu.