U nedjelju, 16. jula, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević prisustvovao je promociji Škole hifza u Gradskoj džamiji u Zavidovićima, a što je i centralna svečanost povodom Nove hidžretske 1445. godine. U svom predavanju uvaženi muftija istakao je: „Niste mogli na ljepši način završiti jednu hidžretsku godinu i započeti novu. Nema važnije stvari za muslimane, vjernike, od hizmeta Kur'an-i Kerima, jer je Poslanik, a.s., rekao da su najbolji od vjernika oni koji uče Kur'an i druge Kur'anu podučavaju“.


Na nivou Medžlisa Islamske zajednice Zenica, u povodu Nove 1445. hidžretske godine, 18. jula će se, poslije akšam-namaza, u svim džematima održati desetominutni prigodni programi dok je centralna svečanost u džematu Trgovišće. Mevludski program će izvesti imami Medžlisa Islamske zajednice Zenica.


Školom hifza, koju pohađa 60 redovnih polaznika podijeljenih u tri grupe, rukovodi hfz. Velid-ef. Kalabić, a uz njega su tu i muallim hfz. Edin-ef. Čaušević i muallima Adnana Deari. U prvu grupu svrstani su polaznici do 9 godina starosti koji napamet uče 30. džuz Kur'ana, u drugoj grupi su polaznici od 9. do 14. godine starosti, dok su polaznici treće grupe stariji od 14 godina. Na kraju promocije dovu je proučio hfz. Edin-ef. Čaušević.