Nogometaši zeničkog Čelika startaju s pripremama za novu sezonu u kojoj će se, po prvi put u historiji kluba, takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH. Na stadionu Bilino polje je održana prozivka igrača koji s treninzima startaju danas (utorak, 4. juli). Prvi dio priprema „Crno-crveni“ će obaviti u Zenici na Kamberovića polju. Od 24. do 31. jula će raditi na jednoj od dvije planirane destinacije, Kupres ili Vlašić. Nakon toga slijedi povratak u Zenicu i nastavak trenažnog procesa. Prema najavama šefa Stručnog štaba Armina Duvnjaka, ekipa će doživjeti određene promjene i nekolicini nogometaša biće ponuđeno da odu na posudbu ili promjene sredinu.
Kenan Salkanović (20) i Amer Mehić (24) su prošle srijede potpisali ugovore s Nogometnim klubom “Čelik” Zenica. Salkanović je u mlađim kategorijama nastupao je za nekoliko klubova iz Kanade, da bi juniorski staž proveo u Željezničaru. Ovaj napadač, koji može igrati više pozicija prema naprijed, prethodne sezone je nastupao za Bosnu Visoko, gdje je postigao 13 golova i tako bio najbolji strijelac ove ekipe. Mehić je u svojoj igračkoj karijeri nastupao je za ekipe: Novigrad, Vitez, Moševac, TOŠK i Simm-bau u prethodnoj sezoni. Ovaj veznjak u Prvoj ligi FBiH upisao je preko 85 nastupa, te u svim ekipama igrao važnu ulogu na terenu.
Jučer su ugovor s Čelikom potpisali: Ajdin Brkić (19), Kenan Šarić (24) i iskusni Adnan Hrelja (29). Hrelja je u Prvoj ligi FBiH odigrao 191 utakmicu i postigao 18 golova uz 38 asistencija. Brkić je kao golman osvojio kadetsku Premijer ligu BiH a igrao je za ekipe Sarajeva i Slobode. Šarić je u Premijer ligi BiH igrao za Mladost i Radnik.
Ipak, najveće pojačanje „Crno-crvenih“ će biti povratak nekadašnjeg kapitena Kenana Horića (32) koji u protekloj sezoni igrao za ekipu Posušja. Nakon odlaska s Bilinog polja, Horić je igrao za ekipe: Domžale, Antalyspor, Pafos, Mladost, Kukesi i Olimpik. Sigurno je da će njegov dolazak na stopersku poziciju osnažiti odbranu Čelika.