Na stadionu Bilino polje proteklog četvrtka, održana je prozivka Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica povodom priprema za drugi dio polusezone Prve lige FBiH. Prije prozivke, šef stručnog štaba Dario Damjanović i direktor kluba Emir Čerim, obratili su se novinarima.
– Zahvalili smo se nekim igračima na koje šef više ne računa. Svi oni na koje se računa su ostali s nama. Ambicija je popraviti se na tabeli, primaknuti se vrhu, dati što veću šansu mladim igračima, omogućiti im dodatni razvoj kroz kontinuitet, kako bismo po okončanju sezone svi bili svjesni njihovih mogućnosti za predstojeće izazove. Na nama je da konstantno lobiramo za sredstva s viših nivoa vlasti. Tu postoji jako puno neiskorištenog potencijala kluba. Ako se kockice slože kako smo planirali, do kraja našeg mandata možemo riješiti sve dugove uz podršku Kantona i FBiH na kojoj već radimo. Naravno, preduslov je deblokada računa -kazao je Čerim.
– Očekujemo dva do tri pojačanja te da ćemo tako osvježiti tim. Ambicije su da budemo bolji od prošle polusezone te da klub podignemo za neku stepenicu više. Čelik je veliki klub, zahtjeva uvijek pobjedu. Suvišno je reći da na neku utakmicu idemo, a da ne ciljamo pobjedu -izjavio je Damjanović.
Prvi dio priprema, Čelik će odraditi na Trening centru NS BiH gdje će odraditi dvije prijateljske utakmice i to protiv Viteza i Radnika iz Bijeljine. Potom putuju za Hrvatsku gdje će se zadržati sedam dana i odigrati nekoliko utakmica. Nakon priprema u Hrvatskoj, „Crno-crveni“ će odraditi generalku protiv Budućnosti iz Banovića.
Nakon press konferencije, u klubu se održala i prozivka igrača, a na istoj su se pronašli: Adi Durmo, Ajdin Brkić, Eldar Sivac, Davud Arnautović, Aladin Isaković, Alden Šetkić, Kenan Horić, Harun Vardo, Mahir Mehić, Emir Karalić, Talha Tabaković, Faris Bajramović, Adin Begić, Ali Međuseljac, Edin Durmiš, Anes Mašić, Fenan Salčinović, Bakir Bašić, Avdija Vršajević, Afan Ibraković, Benjamin Ahmetspahić, Hanan Zahirović, Emrah Palačkić, Nedim Smajlović i Amer Hodžić. Svi igrači, zajedno s članovima stručnog štaba, učlanili su se u Klub za 2024. godinu.