Ni loše vrijeme ni kiša nisu uspjeli da pokvare atmosferu na festivalskom trgu tokom prošle sedmice. Raznolik program „Zenica Summer Festa“ privukao je veliki broj posjetilaca. Članovi zeničkih plesnih klubova „Shadows“ i „Stars“ pripremili su maštovit i rasplesan interaktivni program, pod nazivom „Cubana night“. Koncerte su održali Tropico bend, Adi Šoše a potom i Ilma Karahmet.
– Evo me ponovo u Zenici, kažem ponovo jer sam ovdje 2019. godine snimala spotove za svoje dvije pjesme i drago mi je da sam vas ponovo posjetila. Nadam se da je publika uživala, kao što sam i ja. Hvala organizatorima na jednoj divnoj manifestaciji koju su priredili, bilo mi je zadovoljstvo biti dio ovogodišnjeg programa -kazala je Ilma Karahmet nakon svog nastupa u Zenici.
Al’Dino i Slađana Mandić opravdali su očekivanja onih najupornijih koji su prkoseći kiši napravili odličnu zabavu pjevajući hitove večerašnjih izvođača. Koncert je otvorio Al’Dino, očekivano svojim hitom „Čaršija“ koji je publika gromoglasno pozdravila, a pored muzičkog nije izostao i mali zabavni šou koji je Al’Dino u pauzama pjesama poklonio publici šalama i komentarima koje su u nekoliko navrata nasmijali prisutne.
– Drago mi je da sam ponovo na „Zenica Summer Festu“ i u Zenici, često sam tu i volim se vraćati u ovaj grad. Žao mi je što nam je vrijeme pokvarilo maksimalni ugođaj ali vjerujem da su prisutni uživali u večerašnjem programu. Svakako da je i moja kolegica Slađana Mandić doprinijela dobroj atmosferi i da smo ovoj sjajnoj publici ponudili jedan zanimljiv muzički miks, što nam je i bio cilj -izjavio je poslije nastupa Al’Dino.
Najmlađoj publici Studio Teatar je pripremio i izveo predstavu „Potraga za konačištem“ u kojoj su uživali mališani ali i drugi posjetioci ZSF-a. Sarajevska Pop rock škola nastupila je šesnaestu večer ZSF-a. Nedjelja je svim posjetiocima ponudila dvostruki program. Jedan od omiljenih likova među mlađom rajom, Mravko Travko, ponovo je sa svojim prijateljima bio gost ZSF-a i mališanima u srcu Zenice donio pravu zabavu u kojoj su uživali sa svojim roditeljima. Potom je uslijedio koncert zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra. Ovogodišnje izdanje ZSF se završava u srijedu (17. august) koncertom regionalne zvijezde, Petra Graše.