Mandić i Sslčinović

U organizaciji Gimnastičkog saveza Crne Gore, u budvanskom Mediteranskom sportskom centru, na nivou nacionalnih selekcija, održano je prvo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici. Talent i sportski duh više od 200 mladih gimnastičarki iz 12 zemalja ujedinili su Balkan. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je brojala 37 takmičarki, od kojih se njih pet plasiralo u finale prvenstva.
U vježbi s obručem, u kategoriji prejuniorki Bosnu i Hercegovinu predstavljala je članica Kluba ritmičke gimnastike „Visoko“ Sajra Salčinović. Nastupom reprezentativke Salčinović bile su zadovoljne i njene trenerice Amila i Aida Hadžić, istaknuvši kako je na takmičenju potvrdila napredak što je, kako su navele, rezultat svakodnevnih višesatnih izuzetno napornih treninga.
– Bila mi je velika čast prvi put predstavljati svoju zemlju. Osim podrške porodice, veliki oslonac bile su mi trenerice i kolegice iz reprezentacije i Kluba. Zahvalna sam nastavnicima na razumijevanju, a hvala i prijateljima, kao i Općini Breza i Gradu Visoko te svima koji su bili podrška -kazala je Salčinović.
Prepoznavši potencijal i talent Sajre Salčinović, ali i entuzijazam i posvećenost KRG “Visoko” podršku sportskoj manifestaciji u Crnoj Gori pružila je i Općina Breza.
-Dobri rezultati naših sportistkinja nas jako raduju jer na najbolji način promoviraju svoje klubove i zajednice iz kojih dolaze. Za postizanje rezultata potrebno je puno odricanja, požrtvovanosti i ljubavi -čestitavši Sajri na uspjehu rekao je načelnik Općine Breza Vedad Jusić.
Andrea Mandić iz KRG „Čelik“ Zenica je prvi dan radila vježbu bez rekvizita i plasirala se u finale u kojem je zauzela 8. mjesto. Domaćin ovog prestižnog sportskog takmičenja u 2024. godini bit će Bosna i Hercegovina.