Bolji početak Nove godine Osman Huseljić, prognanik iz Modriče, demobilizirani borac i bivši nogometaš TOŠK-a, nije mogao zamisliti. Nakon gotovo tri decenije koje je, kao podstanar proveo u Tešnju, konačno je dobio novu kuću. Akciju su pokrenuli Osmanovi saborci. Za samo nekoliko mjeseci u akciji, koju su podržali navijači i nogometaši tešanjskog Toška, brojni građani, privrednici, javna preduzeća i lokalna vlast, prikupljeno je dovoljno novca da se kuća u potpunosti završi.


-Čekao je on nekoliko gidina na listi NHO „Oslonac“ i pomalo je gubio nadu. Kada sam mu rekao da se obratimo potpisniku ovog teksta, on je to s nevjericom prihvatio, premišljao se bili, ne bili. Neće biti od toga ništa. Ipak smo došli i uspjeli-kaže Osmanov saborac Ibro Hadžalić iz Tešnja.
-Hvala dobrim ljudima, hvala svima. Ne znam šta da kažem. Uzbuđen sam previše-teško nam, usljed preboljelog moždanog udara, govori naš domaćin sa kojim je u kuću uselila i njegova supruga.
-Nakon više od trideset godina smo konačno otvorili svoja vrata zahvaljujući ljudima dobre volje-kaže Osmanova supruga Sabina Kruško.
Akciju su, uz povratnike u Doboj, podržali i Osmanovi bivši sugrađani povratnici u Modriču i bivši saigrači iz tarevačkog „Zadrugara“. -Bilo mi je baš drago, ali mi je imponovalo da i mi Modričani, jer Osman je naš Modričanin, treba da se uključimo i damo naš doprinos-kaže Nahdet Sulejmen, povratnik u Tarevce kod Modriče.
Ovih dana kuća je priključena na elektro-mrežu. Osman je ostvario pravu na egzistencijalnu naknadu za demobilizirane borce, a pred kuću su, uz prvi snijeg, stigla i drva za ogrjev.