Članovi Nogometnog kluba „Stupčanica“ Olovo su pobjedom nad ekipom sarajevskog Željezničara, rezultatom 2:4 u finalu, osvojili prestižni malonogometni turnir „Asim Ferhatović Hase“ koji se igra u čast jednog od najvećih bosanskohercegovačkih fudbalera.
– Strijelci za naš tim bili su: Starogorac (2 gola), Sokolar A. i Kahriman. Pored pehara za osvajača turnira, naš Emrah Kahriman je odnio i nagradu za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na legendarnog Haseta i naš Rifat Imširović – Rića koji je odnio nagradu za najboljeg golmana turnira. Ovo je bio naš prvi debitantski nastup na ovom turniru, gdje smo se pokazali u najljepšem svjetlu, vidimo se i naredne godine -kažu iz Stupčanice.
Prvo pojačanje u ovom prijelaznom roku u Olovu je napadač Kemal Mujarić. Sa svoje 24 godine već ima iskustvo igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nastupao je za Mladost, Budućnost, Slobodu, Tuzla City, a posljednji angažman je imao u crnogorskoj Iskri… Golmanima Stupčanice Nikoli Miličeviću i Nejiru Ćulovu, u ovom prijelaznom roku pridružit će se mlad i perspektivan golman Igor Rončević. Ponikao je u redovima Slavije, a zadnji angažman je imao u ekipi Famosa iz Vojkovića.
Nogometaši Stupčanice se okupljaju 14. januara, dva dana poslije igrači će obaviti ljekarske preglede, a za 20. i 27. januar planirane su kontrolne utakmice. Tim iz Olova će jednu kontrolnu utakmicu igrati i 3. februara, a to će biti „generalka“ pred utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega (10. februar). Nakon dvoboja sa Širokobriježanima, ekspedicija Stupčanice zaputit će se prema Turskoj, gdje će obaviti drugi dio priprema. Tim Dženana Zajmovića će u Antalyji imati ukupno tri provjere.