Usložnjavanje epidemiološke situacija u našoj zemlji svakodnevno se negativno odražava i na organiziranje privrednih, kulutrnih i uopće javnih skupova. Tako će, uprkos činjenici da je više od 80 posto aktivnosti na organizaciji 16. međunarodnog Sajma privrede „Tešanj 2021“ okončano, on biti otkazan. Povoljnije epidemiološke prilike tokom ljeta uvjerile su i organizatore 16. međunarodnog Sajma privrede u Tešnju da će on, za razliku od prošle godine kada je otkazan zbog pandemije, ove godine, ipak, biti održan. Mjesec prije njegovog održavanja pogoršana epidemiološka situacija zaustavila je aktivnosti na njegovoj organizaciji. -Mi smo u protekloj sedmici konstantno bili u telefonskim vezama sa Federalnim zavodom za javno zdravstvo, sa Kantonalnim ministarstvom zdravstva, sa ministrom Adnanom Jupićem, gdje smo tražili od njih odobrenje da nastavimo ovaj projekat jer smo, kao što sam već rekao, realizovali oko 80 posto sajamskih aktivnosti i da ne odlažemo Sajam. Međutim, nismo od njih mogli dobiti to odobrenje-kaže nam predsjednik UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj Semir Kantić.
Odziv izlagača je, kažu u tešanjskom Udruženju privrednika, bio iznad očekivanja. -Upućujemo izvinjenje svim izlagačima koji su potvrdili svoje učešće i koji su to namjeravali učiniti. Jer bio je veliki odziv i velika potražnja za mjesto na Sajmu. Također se izvinjavamo i svim ostalim prijateljima i partnerima našeg Sajma-zaključuje Kantić.
U Udruženju privrednika iz Tešnja su uvjereni da će dogodine koronavirus globalno biti poražen i da će 16. međunarodni Sajam privrede nakon dvogodišnje pauze biti održan.