Anonimna donatorka finansirala kompletan projekt u vrijednosti 750.000KMU subotu je sa akšam namazom u novoizgrađenoj džamiji džemata Donji Gostović i mevludskim programom počela manifestacija otvorenja novosagrađene džamije. Otvorenje je upriličeno u okviru programa manifestacije Dani vakufa, koju organizira Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH.
Događaju su prisustvovali visoki zvaničnici Islamske zajednice u BiH, medžlisa IZ Zavidovići, te nekoliko hiljada vjernika iz svih krajeva BiH. Izaslanik reisul-uleme na otvorenju je bio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović koji je proglasio džamiju otvorenom.
Prije izgradnje džamije, vjernici su namaze i druge aktivnosti obavljali po mjesnim mesdžidima. Izgradnju ovog vjerskog objekta finansirali su vakifi iz Kuvajta putem Vakufske direkcije Islamske zajednice koja je ostvarila kontakt s Kuvajtskom organizacijom En- Nedžat. Prema riječima imama džemata Muaza ef. Bošnjakovića, finansiranje Centra finansirala je anonimna donatorka putem kuvajtske organizacije.
Vjernicima se između ostalih, obratio i Nebil El Avedi, ispred organizacije En-Nedžat, koji je istaknuo bratsku povezanost dvaju naroda, te ukratko ispričao zanimljivu priču, kako je došlo do izgradnje Centra zahvaljujući donatorki koja je finansirala kompletan projekt u vrijednosti od 750.000 maraka.
Glavni imam Medžisa IZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić, vjernicima je uputio poruku da vjera mora biti svakodnevnica svakog ponaosob, te da novootvorena džamija ne treba biti arhitektonsko rješenje kojem se divimo jer džamije nisu samo zgrade, nego način života.