U novinarstvu sam još od srednjoškolskih dana, imam iskustvo u radu na televiziji, portalima, novinama. Kad sam se počeo baviti ovim poslom, moram biti iskren, nisam imao pojma šta tačno radim. Želio sam da počnem zarađivati neki novac, jedan medij je tražio saradnika i ja sam se javio.
Ulazak u novinsku redakciju je jedna dosta zabavna stvar jer su redakcije često mjesta gdje upoznaješ zanimljive ljude od kojih se mogu naučiti vrlo interesantne stvari. Nemam pozitivno iskustvo iz svih medija u kojim sam bio angažovan, nekih od njih se nerado sjećam.
Ono čime se sad najviše bavim i što sam oduvijek želio raditi su sport i kultura. Smatram da imam sreću jer već šestu godinu radim u redakciji u kojoj vlada skoro pa savršena atmosfera. Trudimo se da objektivno informišemo javnost o svim važnijim događajima u našem okruženju.
Novinarstvo traži dosta veliki angažman tako da moramo biti stalno informisani. To znači da samo na čitanje medijskog sadržaja odlazi dosta sati, puno više nego prosječnoj osobi. Zbog tog je nešto teže održavati socijalni kontakt, što je jedan od razloga zbog čega su većina mojih prijatelja novinari jer su u potpuno istoj situaciji kao i ja, i onda je nekako lakše s njima se povezati. A ti kontakti s prijateljima su često svakodnevni upravo zbog prirode posla jer se bavimo istim stvarima.
Na kraju, želim svim čitateljima Naše riječi zaželjeti da još mnogo godina provedemo zajedno.