NIPD „Naša riječ“, pod pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine organizuje manifestaciju „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2022“. Više od dvije stotine aplikacija za izbor najboljih sportista, sportskih kolektiva, trenera… stiglo je na adresu naše redakcije, pregledala ih je i ocijenila komisija za vrednovanje rezultata, u skladu s važećim Pravilnikom, a izbor najboljih je zadatak žirija koji će zasjedati ove sedmice.
Sastanak će do kraja sedmice održati i članovi Organizacionog odbora Manifestacije, te izvršiti verifikaciju odluka žirija i razgovarati o datumu održavanja i pripremama za Manifestaciju.
Naša redakcija užurbano radiiI na pripremama specijalnog izdanja „ZE-DO sport“, u kojem ćemo predstaviti dobitnike priznanja te prijatelje sporta i Manifestacije.
Pozivamo privredne subjekte koji žele da podrže manifestaciju Izbor sportiste ZDK 2022, da nam se jave na telefon 032 405 700 ili putem mail-a: [email protected].