NIPD „Naša riječ“, pod pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine organizuje manifestaciju „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2021“. Rok za slanje prijava bio je 18. februar do kada je na našu adresu stiglo više od stotinu prijava.
Pripreme za Izbor najboljih sportista su u toku, ove sedmice će zasjedati žiri. Kako nam je rekao direktor Manifestacije Sajto Ćehović, zadatak žirija da izabere najbolje neće biti lak, jer je veliki broj prijedloga za najbolje. Sastanak će održati i članovi Organizacionog odbora Manifestacije, kojim predsjedava Namir Škaljo, te izvršiti verifikaciju odluka žirija i razgovarati o datumu održavanja i pripremama za Manifestaciju.
Redakcija Naše riječi uskoro kreće s pripremama specijalnog izdanja „ZE-DO sport“, u kojem ćemo predstaviti dobitnike priznanja.
Pozivamo privredne subjekte koji žele da podrže manifestaciju Izbor sportiste ZDK 2021, da nam se jave na telefon 032 405 700 ili putem mail-a [email protected].