Dramski studio sa predstavom “Ožiljci” osvojio je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 17. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra Laktaši.
U nedjelju, 26. juna, zatvoren je značajan događaj na mapi festivala u jugoistočnoj Evropi, 17. IFAT Laktaši. Stručni žiri u sastavu: Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Božana Kukilo, studentica 3. godine glume na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Belinda Stijak, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske je Dramskom studiju JU KSC Kakanj dodijelio tri nagrade, od čega i ona najvrjedniju, a to je za NAJBOLJU PREDSTAVU U CJELINI.
U internacionalnoj konkurenciji predstava iz Poljske, Slovenije, Srbije i BiH, te uzevši u obzir i da je selektor Festivala bio istaknuti regionalni glumac i režiser Radoslav Milenković, u ovoj javnoj ustanovi su posebno ponosni što je Dramski studio uspio osvojiti čak tri nagrade.
Pored nagrade za najbolju predstavu u cjelini, još dvije nagrade pripale su Aidi Vehabović, za glumačku budućnost i Mirzi Bajramoviću, za najbolju režiju.
Ovo je ukupno deveta nagrada za predstavu “Ožiljci” u ovoj sezoni festivala, a svoj festivalski put nastavlja u julu mjesecu na najznačajnijem amaterskom festivalu u BiH, na FEDRI Bugojno.